naturestyle.blogg.se

Hej! Vi är fyra tjejer som har som projektarbete att marknadsföra den naturvetenskapliga linjen. Detta ska vi göra genom att skapa en film. Bloggen använder vi som vår loggbok.

FILMAT

Publicerad 2012-11-16 13:51:00 i Allmänt,

 Hej ! idag har vi filmat en massa olika klipp som vi ska ha som material till filmen. Det har gått bra och vi har fått till många bra tagningar. Niklas hjälpte oss att filma två moment då alla fyra presenterar sig. (Filmens introduktion). Vi har även filmat inne i laborationssalen där vi visar runt en "rundvandring". Vi har även filmat in slutet på filmen där en person sitter och kryssar i sitt gymnasieval. I detta fallet NATUR ! :) Vi spenderade ungeför 5 timmar idag och allt har gått bra. Vi jobbar på bra tillsammans och framförallt så har vi väldigt roligt under tiden vi gör filmen !  
Vi har även pratat med vår handledare om fysiklabbar som vi vill ha med i våran film. Det verkar som att Ivar har hittat några bra. Nästa vecka så ska vi ta en titt på dom. 
 
Trevlig helg Ivar magistern Erlandsson ! 

8/11 -2012

Publicerad 2012-11-08 11:01:00 i Allmänt,

Idag har vi filmat in en till laboration och denna gången filmade vi in en demonstration av alkalimetallernas reaktivitet. Denna gången var det Linn och Linnea som utförde labben. Amanda filmade och Malin agerade regissör. Vi filmade in labben tre gånger och som föregående labb så skrev vi på tavlan vilken labb vi gjorde och filmade in det som material. Denna gången var Caroline med oss och kollade på så allt gick bra t eftersom labben var mer riskfylld. Vi utförde labben genom att kolla på instruktioner och materialet som behövde fick vi av skolan och det fick vi även i förgående labb.
 
Hur gick laborationen? De två första tagningar gick bra men sen skulle vi göra en sista tagning och den gick sämre eftersom de tände eld på bänken. Verken vi eller Caroline vet varför de blev som det blev. Man blev även mer koncentrerad när Caroline var med. Annars gick labben bra och vi hade bra samarbete. Detta tog 4 timma.

7/11 - 2012

Publicerad 2012-11-08 10:50:00 i Allmänt,

Idag har vi filmat laborationen skumkorv. Dagen innan så smsade Amanda Jan Blixt och frågade om vi fick låna kameran och det fick vi. Vi använde oss av instruktioner som vi har fått av Caroline. Vi filmade laborationen tre gånger och den gjordes av Malin och Amanda. Linnea filmade och Linn agerade regissör. På tavlan skrev vi vilken labb vi gjorde och vi filmade även in texten så vi får mer material till filmen.
Hur gick laborationen?
Det gick som vi hade förväntade oss men var svårt att hålla sig för skratt ibland. Vi var lite ovana vid kameran men det gick bättre efter ett tag. Efter denna laboration lärde vi oss mer om hur vi skulle använda kameran.

När vi var färdig med allt så lämnade vi tillbaka kameran och frågade om vi fick låna den nästa dag också vilket vi fick. Detta tog drygt 5 timma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela